CARA CARA MILIKI RUMAH PR1MA

Permohonan rumah Pr1ma hanya memerlukan beberapa langkah sahaja. Dalam artikel ini akan menerangkan proses untuk anda membuat penempahan unit dengan cepat dan selamat. Dengan membaca artikel ini, anda satu langkah lebih dekat untuk memiliki rumah PR1MA Idaman anda!

VAN PANDU LALU PEJABAT DAERAH DAN TANAH KLANG

KAUNTER VAN PANDU LALU PEJABAT DAERAH / TANAH KLANG Untuk makluman, Unit Hasil Pejabat Daerah / Tanah Klang akan mengadakan kutipan Kaunter Van Pandu Lalu Pejabat Daerah / Tanah Klang mengikut ketetapan berikut: Tarikh: 8 Mei 2021 – 30 Mei 2021Waktu: 9.00pg – 3.00ptgTempat: Pejabat Daerah / Tanah Klang URUSAN YANG BOLEH DILAKSANAKAN– Semakan hakmilik–…

MRTT vs MRTA

Apa maksud dia?
Maksudnya, bank akan settlekan loan rumah tu kalau korang meninggal dalam tempoh 18 tahun anda berhutang dengan bank.

5 LANGKAH MUDAH BELI RUMAH SUBSALE

Berhenti! ✋ Sebelum anda fikir untuk beli rumah subsale, baca ni dulu.Kami ada sediakan tips untuk mereka yang sedang cari rumah subsale .So, sebelum anda beli rumah tu, baca ni dulu, selamatkan poket anda. Kalau nak tips lain tentang hartanah, boleh baca sini! https://bit.ly/3ehjkFa #iqiglobal #juwaiiqi #realestate #property #realestateagent #explorewithIQI #rumahsubsale

5 INSENTIF BELI RUMAH PERTAMA DI MALAYSIA

Ramai la kata susahnya nak cari rumah pertama ni 🏠 Tapi dengan insentif-insentif yang kami akan kongsi, pembelian rumah pertama anda akan jadi bak air mengalir boss. Mudah je 👍 Apa insentif yang ada untuk pembeli rumah pertama negara kita? Jangan ketinggalan dan jangan rugi! #iqiglobal #juwaiiqi #realestate #property #realestateagent #explorewithIQI #insentif #rumahpertama #malaysia

EMBUN RESIDENCE PUNCAK SAUJANA, KAJANG, SELANGOR

Townhouse for Sale 3r2b 1,185 sqft at Embun Residence Jalan Puncak Saujana 4/1, Kajang Selangor Asking Price : RM 350,000.00 LEVEL 1BLOK 4 ASKING PRICE: RM 350,000.00 (nego) Embun Residence Townhouse Apartment, Puncak Saujana Kajang– NICE UNIT– NICE Owner, very humble– SILENCE ENVIRONMENT good for relaxing after back from work.– ONLY TWO UNITS EACH staircase….

CURRENT HOUSING LOAN RATES ?

Why we advise you to buy house during MCO ? Because % rates very good so far. Kindly take this chance. All about your choice to decide, in order to having your Dreams Home Sweet Home. Best Regards.

PENGECUALIAN CUKAI STEM DIWARTAKAN

PENGECUALIAN DUTI SETEM 2021 AKHIRNYA DIWARTAKAN🌟.Semalam 10/02/2021, Warta Kerajaan bagi Pengecualian Duti Setem 2021 telah dikeluarkan setelah beberapa bulan pengamal undang-undang dan bakal pemilik rumah 2021 nantikan ..Warta Pengecualian apa yang dikeluarkan ya❓.1) P.U(A) 53/2021 untuk Pengecualian Duti Setem bagi suratcara Pindahmilik, dan.2) P.U(A) 54/2021 untuk Pengecualian Duti Setem bagi Perjanjian Pinjaman..Nak tahu lebih lanjut…

CELIK CUKAI : REDZUAN AZMI

CELIK CUKAI – CP58 Banyak syarikat yang tidak mengetahui akan kewujudan CP58, tak memahami cara penyediaan CP58 malah tidak mengetahui fungsi CP58. Apakah itu Borang CP58?Mengikut Seksyen 83A (1) Akta Cukai Pendapatan 1967 (ACP 1967), perenggan ini mengenakan tanggungjawab serta tugas syarikat untuk menyediakan borang CP58 bagi mana-mana insentif pembayaran tunai/bukan tunai kepada ejen, peniaga…

WHAT IS HOME OWNERSHIP CAMPAIGN H.O.C 2021 ?

1) What is Home Ownership Campaign (HOC) 2020-2021? HOC 2020-2021 is an initiative by the Government to stimulate the housing sector and help buyers in homeownership. As such, the Government offers stamp duties exemptions on the Instrument of Transfer and Instrument on Loan Agreement.The Campaign is open to ALL Malaysian individuals. 2) What is the…

5 Pilihan Kerjaya Yang Dapat Permintaan Tinggi pada 2021

Beberapa jenis pekerjaan dijangka akan menjadi tidak relevan pada tahun 2021. Ini menjadikan peluang mencari pekerjaan semakin sukar dan terhad. Namun terdapat beberapa jenis pekerjaan yang semakin mendapat permintaan tinggi khususnya di Malaysia pada tahun 2021. Ikuti artikel ini untuk mengetahui lebih lanjut. Beberapa jenis pekerjaan dijangka akan menjadi tidak relevan pada tahun 2021. Ini…

NAK BELI RUMAH IKUT KARENAH SENDIRI, BERBALOI KAH ?

Peringatan saya kepada yang baru kali pertama nak beli rumah. Janganlah beli rumah mengikut kehendak anda. Tetapi belilah rumah ikut kelayakan dan kemampuan pembiayaan anda. Sy dapati, kesilapan yg ramai org lakukan adalah, mereka cari rumah idaman dulu. Sibuk pergi sana sini cari rumah. Nak rumah dekat tempat kerja lah, yg bilik besarlah, mengadap matahari…

Isu ‘overhang’: Kediaman tidak terjual bernilai RM42.49 bilion, kekal jadi masalah negara – Rahim & Co

KUALA LUMPUR: Sebanyak 57,390 unit kediaman siap dibina tidak terjual bernilai RM42.49 bilion menjadikan isu ‘overhang’ kekal sebagai masalah negara yang masih belum dapat diselesaikan secara efektif.Pengarah Penyelidikan Rahim & Co International, Sulaiman Saheh berkata Johor, Selangor dan Kuala Lumpur mencatatkan jumlah kediaman tidak terjual tertinggi di negara ini.“Kediaman siap dibina tidak terjual terus meningkat…

ANALISA KRISIS DALAM PENDAMIK

Suasana cukup sayu sekarang ni.. Ekonomi sedang teruk digasak oleh tekanan ancaman kesihatan kerana covid 19. Gandingan yang cukup mengerikan. Tak pernah lagi dalam memori sejarah negara kita diserang 2 army dalam satu masa. The invincible army dan recession army. Tadi dapat info desas desus bakal diadakan PKP Total Lockdown bakal diadakan minggu depan jika…

Pendamik vs Krisis Ekonomi

linktr.ee/rahimhartanah Apabila kewangan bergoncang, 1st strategi fokus kita ialah: Analisa kedudukan kewangan semasa Scan dan buat “financial check up” dulu nak tahu keadaan kesihatan kewangan semasa kita. Bila dah buat checkup, maka kita dapat kenalpasti financial bleeding atau financial damages yang berlaku. Then kita akan mula mencari ubat kewangan @ “financial remedy” yang sesuai. 2nd…

Jual Rumah Di Malaysia: Apa Yang Perlu Anda Bayar?

Jual Rumah Di Malaysia: Apa Yang Perlu Anda Bayar? Ada pelbagai sebab kenapa seseorang memilih untuk menjual rumah: untuk pelaburan, tak mampu menanggung pembiayaan bulanan, atau ingin “upgrade/downgrade” rumah. Apa pun alasannya, jika anda ingin menjual rumah, ada beberapa kos yang anda perlu tahu dan pertimbangkan dulu. Sejujurnya, anda tak akan dapat 100% dari harga…

WHAT IS HOUSING LOAN ?

What is a home loan? A home loan, also known as a mortgage, is the sum of money given to you by a financial institution to buy a property. In exchange for this sum of money, the financial institution will have security in the form of their legal entitlement to keep your property’s deed until…

HOUSING LOAN CALCULATOR

Frequently Asked Questions (FAQ) Why should I use the Home Loan & Stamp Duty Calculator? You should use the Home Loan & Stamp Duty Calculator to help calculate all the basic costs that are involved in your property purchasing process. This way, you’ll be able to forecast your budget more accurately before you get on…

Real Estate Market Stays Open, Fewer In-Person Interactions | IQI Global

https://www.iqiglobal.com/blog/real-estate-market-stays-open-fewer-in-person-interactions/ Malaysian buyers continue to buy and rent homes despite Covid-19, using Juwai IQI’s new technologies like Manage My Deal which provides real-time status updates of purchases and rentals to limit risks. 📲🏡 Read more here: https://www.iqiglobal.com/blog/real-estate-market-stays-open-fewer-in-person-interactions/ #iqiglobal #juwaiiqi #realestate #property #realestateagent #explorewithIQI

CAN WE SURVIVE 2021 ?

2020 was supposed to be great right! (At least that was what we thought, then the pandemic happened) Then recently, we celebrated new year to welcome 2021, we were hopeful! And say, 2021 is only gonna be better!! But on the 12th Day, MCO 2.0 is a announced and now we are stuck at home….Many…

LPPEH

FEE’S – SEVENTH SCHEDULE (RULE 48) A. Valuation 1. FEES PAYABLE BY THE LAND ADMINISTRATOR UNDER THE LAND ACQUISITION ACT FOR VALUATION REPORTS. From (RM) To (RM) Fees (RM) 1 50,000 1,500 50,001 500,000 2,500 500,001 1,000,000 3,500 For awards greater than RM1,000,000 the fee shall be a minimum of RM 3,500 plus the fee…

KRITERIA RINGKAS JUAL RUMAH

BUANG EMOSI ✓Ramai pemilik ada nilai sentimental dengan rumah yang nak dijual. Mereka dah duduk lama di situ, dah ubah suai rumah dan lihat anak-anak mereka membesar. ✓Ini boleh jadi halangan semasa penjual nak tetapkan harga rumah. ✓Mereka tetapkan harga terlalu tinggi dan gagal menjual. ✓Atau jika rumah tu pernah beri kesan emosi negatif… ✓Mereka…