MORA TORIUM PLAN by Cik Asma Dani

Selamat petang! Esok dah masuk bulan 9/2020Bulan 10 ni ada yang dah tamat moratorium korang. meh lah baca. Mungkin berguna untuk kawan – kawan fb Asma yang masih tercari-cari, macam mana nak uruskan duit Moratarium tu. Ada banyak cara sebenarnya, tapi Asma cerita 5 dulu. Ini antara cadangan yang Asma sangat galakkan: 1.𝘽𝙖𝙮𝙖𝙧 𝙆𝙖𝙙 𝙆𝙧𝙚𝙙𝙞𝙩…

Artikel Pengetahuan Takaful : by Cik Asma Dani.

TERMA-TERMA DALAM TAKAFUL Meh sini nak cerita sikit term-term dalam takaful ini. Mana yang rajin tu jemput-jemput baca na… 1. Takaful ni adalah produk perlindungan yang mana ia perlu dirancang bersama-sama “saving” dan “investment” anda 2. Fungsi utama takaful adalah untuk melindungi tiga perkara:a. Perlindungan pendapatanb. Pengekalan asetc. Penyelesaian hutang 3. Hibah tu apa? Hibah…